Nieuws


Verhelpen van een stinkende wasmachine

Uw was hoort fris te ruiken en schoon aan te voelen, is dat niet het geval, lees dan zeker verder!

Een stinkende wasmachine wordt vaak veroorzaakt door vetluis. Dit zorgt ervoor dat je wasmachine en wasgoed niet fris ruiken. Ook krijgt u grijze vlekken in uw kleding en gaat de rubber in de deur afgeven. 

Vetluis is een bacterië die ontstaat bij herhaaldelijk op lage temperaturen wassen(40 graden of kouder), het wasmiddel lost dan niet voldoende op en er blijven overal in de machine resten hiervan achter. De laag met resten blijft groeien en steeds meer bacteriën ontstaan als u niet de juiste stappen onderneemt. Veel mensen gaan dan juist nog meer wasmiddel gebruiken wat het probleem versterkt. 

 

Klacht

- Stinkende wasmachine

- Grijze / bruine vlekken op het pas gewassen wasgoed

 

Oorzaak

- Vetluis (zeepbacterie)

- Veel wassen op lage temperaturen

- Teveel wasmiddel gebruiken

 

Tips om stinkende wasmachine te voorkomen

- Om vetluis te voorkomen is het belangrijk de juiste dosering wasmiddel te gebruiken. Gebruik maximaal de dosering die de wasmiddelfabikant aangeeft, bij voorkeur nog minder. 

- Heb je eenmaal last van vetluis draai dan eens twee wasbeurten met machinereiniger op 90 graden. Door verder maandelijks beddengoed of handdoeken op 90 graden te wassen voorkom je dat vetluis terugkeert.

- Om de bacterie kwijt te raken dient u hogere temperaturen te kiezen, was minimaal 1 wasbeurt per maand op 90 graden. 

- Bex Elektro verkoopt verschillende reinigers die u machine goed opfrissen, gebruik dit 3 tot 4 maal per jaar om u machine fris en schoon te houden. 

- Laat u was na het afronden van het programma niet te lang in de machine liggen.

- Miele heeft een systeem ontworpen dat voor u wasmiddel dosseert, het TwinDos systeem. Aan de hand van de hoeveelheid was en de vervuilingsgraad pakt de machine zelf wasmiddel, nooit meer last van overdosseering dus! Laat gerust vrijblijvend eens informeren in een van onze winkels! In onderstaand filmpje ziet u de werking van dit systeem.

 

 

Terug naar het overzicht

"Bex Elektro, als u kiest voor service!"
Al meer dan 56 jaar een begrip in midden Limburg
Eigen service- en reparatiedienst
3 generaties toewijding en gastvrijheid