Nieuws


BioFresh

Wist je dat 40% van het voedsel dat we weggooien uit vlees, vis, zuivel, groente en fruit bestaat? Herken je dit? Lees dan vooral verder, want je kunt voorkomen dat je verse levensmiddelen in de vuilnisbak belanden en hiermee tot € 150 per jaar besparen.

Levensmiddelen verliezen vaak te snel hun versheid omdat ze niet in de juiste omgeving worden bewaard. Onder de juiste omstandigheden blijven ze veel langer vers. Producten behouden niet alleen hun voedingswaarde (vitaminen, mineralen en sporenelementen), maar ook hun geweldige smaak. 

Liebherr heeft twee verschillende mogelijkheden om je producten langer te bewaren: BioCool en BioFresh. Maar wat is nu precies het verschil?

BioCool

De BioCool-lade reguleert het vocht in de lade en creëert daarmee een beter klimaat voor groente en fruit. Door de schuif te verstellen kun je de luchtvochtigheid in de lade verhogen. Dit zorgt ervoor dat groente en fruit langer houdbaar zijn; groente en fruit bestaan immers voor 90% uit vocht. De BioCool-lade heeft dezelfde temperatuur als de rest van de koelkast. De lade, gemonteerd op licht lopende rollers, is niet alleen gemakkelijk te openen, maar biedt ook een goed overzicht.

Je vindt BioCool-laden in bijna alle inbouwkoelkasten en BluPerformance modellen zonder BioFresh.

 

Wat is dan het verschil met BioFresh?

BioFresh gaat nog een stap verder. BioFresh is niet alleen geschikt voor groenten en fruit, maar ook voor vlees, vis, kaas en zuivel. Naast een instelbare luchtvochtigheid, zorgt een temperatuur van 0°C voor de optimale bewaaromgeving.

Het vitamine- en mineraalgehalte van fruit, groenten, vlees, vis en zuivelproducten zal, in vergelijking met een normale koelkast, veel langer behouden blijven. Levensmiddelen blijven tot wel drie keer langer vers. Met de schuifregelaar kun je per lade de luchtvochtigheid instellen: één druppel staat voor een lage luchtvochtigheid, meerdere druppels staan voor een hoge luchtvochtigheid.

DrySafe & HydroSafe

De DrySafe (0°C), met een lage luchtvochtigheid is perfect voor het bewaren van vis, vlees en zuivelproducten. Deze producten hebben dus een ander bewaarklimaat nodig dan groenten en fruit. Belangrijk: alle producten die worden bewaard in de DrySafe, kun je het beste in een luchtdichte verpakking bewaren.

Als HydroSafe (0°C) met een hoge luchtvochtigheid is de lade ideaal voor het bewaren van groenten en fruit; voedsel met een hoger vochtgehalte dan kaas, vis of vlees. Om het vochtige klimaat optimaal te benutten moeten groente en fruit zonder verpakking worden bewaard.

 

Bewaartijden

Terug naar het overzicht

"Bex Elektro, als u kiest voor service!"
Al meer dan 56 jaar een begrip in midden Limburg
Eigen service- en reparatiedienst
3 generaties toewijding en gastvrijheid